Vijfdaagse fotografiereis: noorderlicht in nationaal park Abisko (all-inclusive).

Nationaal park Abisko in Zweeds Lapland staat dankzij de vele heldere nachten bekend als de beste plek in Europa of zelfs ter wereld om het noorderlicht (Aurora Borealis) te zien.
Professioneel fotograaf en deskundig gids Peter Rosén, die 17 jaar in Abisko heeft gewoond, neemt je mee naar dit ongerepte winterlandschap, waar de Sami-cultuur en de Scandinavische wildernis nog volop aanwezig zijn.

Voor een veelzijdige fotografie-ervaring maken een traditionele Sami-tent, een sneeuwscootertocht, een hondensledetocht en een locatie in het dal van Abisko deel uit van de reis. De beschikbaarheid van een minibus zorgt ervoor dat optimaal kan worden ingespeeld op de plek waar het noorderlicht het beste te zien is.

Groepssamenstelling en apparatuur
Tijdens deze reis wordt gewerkt met kleine groepen van maximaal 7 gasten, zodat er volop ruimte is voor individuele aandacht en er makkelijk naar de optimale locatie voor het noorderlicht kan worden gereisd. In samenwerking met Canon en Manfrotto is het gebruik van speciaal voor noorderlichtfotografie ontworpen spiegelreflexcamera’s, lenzen en statieven voor hobbyisten en professionals inbegrepen bij de reis.

Dagprogramma:

Dag 1.
16.30 uur: Aankomst bij het bergstation van Abisko NP.
17.30 uur: Welkomstdiner met plaatselijke specialiteiten en introductie van het programma, nachtfotografie en het noorderlicht.
19.30 uur: Sneeuwscootertocht naar een fotolocatie in het dal en een traditionele SamiTentipi voor het maken van nachtfoto’s.
00.00 uur: Terugkeer naar het hotel in Abisko.

Dag 2.
11.30 uur: Lunch
12.30 uur: Sneeuwscootertocht door nationaal park Abisko voor het fotograferen van het landschap en hopelijk ook elanden en uitleg voor het fotograferen van berglandschappen en dieren.
17.30 uur: Diner.
19.30 uur: Afhankelijk van het weer nemen de fotografen naar welke locatie ze gaan on het Noorderlicht te spotten (minibus of met sneeuwscooter).
00.00 uur: Terugkeer naar het hotel in Abisko.

Dag 3.
11.00 - 13.00 uur: Lunch.
14.30 uur: Workshop binnen met opbouwende feedback op de gemaakte foto’s en tips voor het bewerken van noorderlichtfoto’s in Light room/Photoshop, plus aanwijzingen van de professionele fotograaf/gids voor het maken van een realtime noorderlichtvideo met je gemaakte beelden.
17.30 uur: Driegangendiner.
19.30 uur: Afhankelijk van het weer nemen de fotografen naar welke locatie ze gaan on het Noorderlicht te spotten (minibus of met sneeuwscooter).
00.00 uur: Terugkeer naar het hotel in Abisko.

Dag 4.
12.30 uur: Lunch.
14.30 uur: Workshop binnen met de fotografen, om de techniek ver te verbeteren, zodat de resultaten van de foto’s nog verder verbeteren.
17.30 uur: Diner.
19.30 uur: Slede hondentocht op zoek naar het Noorderlicht.
00.00 uur: Terug.

Dag 5.
10.00 uur: Uitchecken bij het hotel, hoogstwaarschijnlijk wel wat slaperig maar vol onvergetelijke ervaringen. Transfer naar bijv. het vliegveld van Kiruna of verlenging van de reis in Abisko, Kiruna.

Note: Door weersomstandigheden kan volgorde programma aangepast moeten worden.

Groepsgrootte:
Max. 7 personen

Inbegrepen:
4 overnachting in Abisko STF hotel.
Ondersteuning professionele fotograaf/gids tijdens alle activiteiten.
Workshop van de fotograaf en gebruik van Canon apparatuur.
Warme overall.
4x ontbijt, 3x lunchbox, 4x diner.
4wd bus of sneeuwscooter om naar activiteiten te rijden.

Niet inbegrepen:
Vlucht van en naar Kiruna.
Transport van en naar vliegveld (gaan we mee helpen, proberen samen te reizen met andere deelnemers)
Verzekeringen, persoonlijke uitgave.

Vertrek data: data 2019 op aanvraag.

Prijs: op aanvraag.

Informatie aanvragen

Deze reis boeken


Wolverine Reizen - Slachthuisstraat 37 - 5664 EP Geldrop - Kvk nummer: 52225534
facebook