Noord-Spitsbergen, IJsbeer Special
De mooiste manier om de ”Koning van de Noordpool” te zien

Note: Alle reisprogramma’s zijn enkel bedoeld als indicatie. De programma’s kunnen variëren, afhankelijk van de plaatselijke ijs en weersomstandigheden en om zoveel mogelijk gelegenheden te bieden om wilde dieren te zien.
Het definitieve programma wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is cruciaal voor expeditiecruises. Dagprogramma:

Dag 1. Aankomst in Longyearbyen, het administratieve centrum van de Spitsbergen archipel
Voor we aan boord gaan is er de gelegenheid om dit voormalige mijnstadje te bezoeken.
Een bezoek aan het poolmuseum is zeker de moeite waard. Misschien onverwacht in het poolgebied, maar in de omgeving van Longyearbyen zijn meer dan 100 plantensoorten te vinden waaronder veel planten met mooie bloemen.
In de vroege avond zal het schip vertrekken en de grote Isfjord invaren. In deze 75 kilometer lange fjord zien we mogelijk al onze eerste walvissen.

Dag 2. Gedurende de nacht varen we naar het noorden
Gedurende de nacht varen we naar het noorden, naar de Raudfjord, gelegen in het noordwesten van Spitsbergen. Deze prachtige fjord wordt gedomineerd door spectaculaire gletsjers en is een geliefde plek is voor ringelrobben, baardrobben en vaak ook ijsberen. De kliffen in de fjord bieden ook plaats aan grote kolonies dikbek zeekoeten en drieteenmeeuwen.

Dag 3. Varen langs de bijna 5 kilometer lange Monaco gletsjer
Mogelijk bezoeken we de Liefdefjord en varen daarlangs de bijna 5 kilometer lange Monaco gletsjer. De Liefdefjord is ijsberen gebied en dit magnifleke roofdier wordt dan ook regelmatig waargenomen in de fjord, zelfs op de gletsjer, wat een prachtige fotogelegenheid zou bieden.
Het water voor het gletsjerfront is een interessant foerageergebied voor duizenden drieteenmeeuwen maar ook beluga’s worden hier regelmatig voor de gletsjer gezien.

Dag 4. Hinlopen Straat
Vandaag varen we de Hinlopen Straat binnen, een hoog-arctische zeestraat tussen West Spitsbergen en Nordaustlandet.
In de monding van deze zeestraat worden regelmatig blauwe vinvissen gezien en het gebied is de thuisbasis van walrussen, baardrobben, ivoormeeuwen en ijsberen.
We maken een wandeling over de Arctische toendra van het Lomfjordshalvøya en bekijken vanaf de zodiacs de vogelkliffen van AIkeljeIIet, met zijn tienduizenden dikbekzeekoeten en drieteenmeeuwen één van de hoogtepunten van Spitsbergen. Aan de oostkant van de Hinlopen Straat, op Nordaustlandet, ervaren we hoe ’Life in the Freezer’ moet voelen tijdens een landing in Palanderbukta. In deze ijswoestijn leven toch ook nog rendieren, kleine rietganzen, ivoormeeuwen en ijsberen.

Dag 5. We bevinden ons op bijna 81 graden noorderbreedte en slechts 1000 kilometer van de geografische Noordpool
Ten noorden van Nordaustlandet hopen we vandaag het meest noordelijke punt van de reis te bereiken, bij Phippsøya, één van de Sjuøyane, oftewel de Zeven Eilanden, een groep ongerepte eilanden ten noorden van Nordaustlandet. Hier bevinden we ons op bijna 81 graden noorderbreedte en slechts 1000 kilometer van de geografische Noordpool. Dit is de zogenaamde ’Hoge Arctische Zone’. IJsberen bevolken deze regio, samen met walrussen en ivoormeeuwen.
Mogelijk komen we hier ook pakijs tegen en het schip zal dit dan zeker benaderen om deze witte woestijn te aanschouwen. Het pakijs is de natuurlijke habitat van de ijsberen we gaan dan ook proberen dit fantastisch mooie dier hier te zien.

Dag 6. Varen langs de rand van het Continentaal Plat waar vinvissen foerageren
Terugkerend naar de westkust van Spitsbergen varen we langs of mogelijk door het pakijs, waarwe blijven uitkijken naar ijsberen, walrussen en de zeldzame groenlandse walvis.
Ongeveer 40 zeemijlen ten westen van Spitsbergen varen we langs de rand van het Continentaal Plat, daar waar vinvissen foerageren in de ’upwelling’ stromingen langs de kust van Spitsbergen. Bij de monding van de Kongsfjord is er ook een goede kans om walvissen te zien.

Dag 7. Prins Karls Forland
Op het eiland Prins Karis Forland vinden we een zogenaamde ’haul-out’, een rustplaats van walrussen. Het is een bijzondere ervaring deze magnifleke dieren van dichtbij te kunnen zien.
Een alternatief is Trygghamna, in de monding van de Isfjord. Hier broeden op de grote vogelklif Alkhornet vele tienduizenden zeevogels. Onder de klif, op de vruchtbare hellingen, zien we vaak rendieren en poolvossen die onderaan de klif naar gevallen eieren en kuikens zoeken.
Tijdens de nacht komen we aan in Longyearbyen.

Dag 8. Ontscheping in Longyearbyen
In de ochtend, na het ontbijt, gaan we van boord in Longyearbyen, het administratieve centrum van Spitsbergen.
Vanaf Longyearbyen gaan er vluchten naar Oslo.


Inbegrepen:
De reis aan boord zoals aangegeven in de reisbeschrijving.
Alle maaltijden aan board gedurende de reis, inclusief snacks, koffie en thee.
Alle Zodiac cruises, excursies aan wal en groepsactiviteiten gedurende de reis.
Alle lezingen en presentaties aan board gegeven door ons ervaren expeditie team.
Gebruik van rubber laarzen en sneeuwschoenen.
Transfers en bagageafhandeling tussen de luchthaven, hotels en het schip voorde passagiers op de groepsvluchten van en naar Longyearbyen.
Diverse havengelden en belastingen tijdens de reis aan boord.
AECO toeslagen en gouvemementele belastingen.
Uitgebreide informatie materialen voor uw vertrek

Niet inbegrepen:
Vliegtickets.
Arrangementen voor- en na de reis aan boord.
Transfers van en/of naar het schip buiten Spitsbergen.
Paspoort en visum kosten.
Aankomst en vertrek belastingen.
Maaltijden aan wal.
Bagage, annuleringsverzekering en reisverzekering (zéér aanbevolen).
Extra baggage en kosten van persoonlijke aard, zoals kosten voor de bar, telecommunicatie en de wasserij.
De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor personeel aan boord (richtlijnen worden verstrekt).

Vertrek data:

Prijs:

Informatie aanvragen

Deze reis boeken


Wolverine - Slachthuisstraat 37 - 5664 EP Geldrop - Kvk nummer: 52225534
facebook