Sami reizen


Beleef de traditionele trek van de Sami met hun rendieren. 6 dagen voor € 3490,00
Beleef de traditionele trek van de Sami met hun rendieren van de winterweiden naar de zomerweiden nu zelf!
Normaal gesproken is dit eeuwenoude jaarlijkse ritueel voorbehouden aan een handjevol rendierhoeders in Noors Lapland. Maar nu kun je zelf meemaken hoe de rendieren het ritme van de trek aangeven.
>>>> meer informatie. 4 Winterdagen bij de Sami en hun rendieren. 4 dagen voor € 1990,00
Meemaken hoe de Sami en hun rendieren in de winter leven is een unieke ervaring. In de regio Kautokeino (Noorwegen) krijg je de zeldzame kans om vier dagen door te brengen bij een familie rendierhouders. Je verblijft in een eenvoudige hut in de wildernis van Noors Lapland en maakt kennis met de Sami-cultuur en de natuur op de toendra. Koken op het kampvuur, de omgeving verkennen op traditionele ski’s, de rendieren opzoeken met de sneeuwscooter, luisteren naar joiks en naar het noorderlicht speuren horen daar natuurlijk ook bij. In januari beleef je bovendien de poolnacht, waarin het nooit donker wordt. Vanaf februari komt de zon weer op en worden de temperaturen milder. Vertrek 2019 januari tot eind maart.
>>>> meer informatie. Sami en de Zilverweg. 8 dagen voor € 1775,00
Rondom de plaats Arjeplog is de oudste nederzetting van de Zweedse Sami gevonden. In Zweeds Lapland zijn veel grondstoffen gedolven zoals goud maar ook veel zilver. Weg 95 van de kust bij Skelleftea naar de Noorse grens, heeft de bijnaam de zilverweg.
Zilver was voor de Sami erg belangrijk, en is ook lang gebruikt als betaalmiddel. De riem die de Sami om hun middel dragen is vaak voorzien van zilver, maar ook ander zilver producten zoals lepels werden veel gebruikt.......
>>>> meer informatie. Sami-avontuur en wildernissafari in Zweeds Lapland. 4 dagen voor € 1650,00
Laat je per boot naar Geunja Sami Ecolodge brengen en verblijf met een kleinschalig reisgezelschap van slechts 6 personen bij een Sami-familie thuis. Tijdens deze exclusieve reis kom je helemaal tot rust in de houtgestookte sauna of bij het kampvuur en proef je van traditionele gerechten met plaatselijke ingrediënten zoals rendiervlees, cantharellen en kruipbramen. Als je wilt, kun je de nacht doorbrengen in een tipi, waar rendiervellen en een slaapzak je warm houden.
Geunja ligt in Vindelfjällen, een van de grootste beschermde natuurgebieden van Europa. Het berglandschap vol meanderende rivieren biedt adembenemende uitzichten. Dit is de perfecte plek om te vissen, kanoën en prachtige dieren zoals de poolvos, elanden, otters en talloze vogelsoorten te zien. Vindelfjällen is zelfs het gebied met de meeste rendieren van Zweden!
>>>> meer informatie.
Wolverine - Slachthuisstraat 37 - 5664 EP Geldrop - Kvk nummer: 52225534
facebook