St. Olavsleden, ’s werelds noordelijkste pelgrimsroute

Na vijfhonderd jaar in de vergetelheid, komt de 580 kilometer lange St. Olavsleden, een pelgrimsroute tussen Selånger in Zweden en Trondheim in Noorwegen, weer tot leven.

’s Werelds noordelijkste pelgrimsroute loopt van Selånger in Zweden door bossen, langs meren en historische plaatsen naar Trondheim in Noorwegen. St. Olavsleden kan met recht het Scandinavische antwoord op El Camino de Santiago de Compostela genoemd worden.

Langs de route leert u het levensverhaal van de Noorse Vikingkoning Olav Haraldsson kennen. In de zomer van 1030 stapte hij aan land aan de Zweedse oostkust, na een aantal jaren in ballingschap te hebben geleefd in Rusland. Hij wilde opnieuw koning worden van Noorwegen en eenheid scheppen in het land, onder meer door het te bekeren tot het christelijk geloof. Zijn plan slaagde niet: Olav kwam om in de strijd in Stiklestad in Noorwegen. Direct na zijn dood vonden er wonderlijke genezingen plaats rond zijn lichaam. Al snel deden talrijke verhalen over Olavs religieuze krachten de ronde.

De Nidaros kathedraal in Trondheim, het eindpunt van de reis, is ter ere van Olav gebouwd en zijn lichaam is daar begraven. In 1164 werd Olav door paus Alexander III heilig verklaard en werd de Nidaros kathedraal één van ’s werelds belangrijkste pelgrimsoorden voor katholieken, te vergelijken met Jeruzalem, Rome en Santiago de Compostela.

Jaarlijks wandelden duizenden pelgrims vanuit heel Europa naar Trondheim. In de zestiende eeuw kwam de Reformatie naar Scandinavië en werden pelgrimages verboden.

Nu, 500 jaar later, groeit de interesse voor pelgrimages weer. Wandelen over oude pelgrimspaden, door prachtige natuur, rust en ruimte biedt een intense natuurervaring en is voor menigeen ook een innerlijke reis.
De route leidt voornamelijk over onverharde paden en is voor een ieder met een goede conditie en enige wandelervaring goed te doen. Uw gids is een Nederlander.

Deze bijzondere pelgrimstocht waarbij u door de schitterende natuur van Zweden loopt zal zo overweldigend mooi zijn, dat uw vakantie een onvergetelijke ervaring zal zijn.
Inbegrepen:
Vliegtickets Amsterdam - Ostersund - Amsterdam in de goedkoopste categorie (indien gewenst).
Nederlandstalige reisleiding.
Alle transfers.
Elke dag bagagetransport.
3 overnachtingen in hotel.
4 overnachtingen in eenvoudigere pelgrimsaccommodaties (B&B).
7x ontbijt, 6x lunch(pakket) ’s ochtends gezamenlijk klaargemaakt en 7x diner.

Niet inbegrepen:
Drankjes en overige kosten van persoonlijke aard.
Niet genoemde lunches.
Eénpersoonstoeslag € 180, (4 nachten).
Reis-/annuleringsverzekering.
Reserveringskosten (€ 15,-).
Bijdrage garantieregeling reisgelden (GGTO € 15,-).

Note: Niet op alle nachten kunnen wij een eenpersoonskamer aanbieden.

N.B. Voor diegenen die zich binnen vier weken voor vertrek opgeven, kan een toeslag worden geheven i.v.m. hogere kosten van het vliegticket!

Vertrek data: 6 juni 2017
7 september 2017

Prijs: € 1395,00 p.p.

Informatie aanvragen

Deze reis boeken


Wolverine - Slachthuisstraat 37 - 5664 EP Geldrop - Kvk nummer: 52225534
facebook