Unieke wintervakantie Jämtland

Natuur en stilte, genieten in de sneeuw, lokaal en ambachtelijk eten.

Leer de echte Zweedse winter kennen in en rond onze pastorie. Laat je overvallen door de stilte en de deken van sneeuw. Elke dag nemen we je mee naar buiten om de natuur steeds op een andere manier te beleven: vanuit een hondenslee, op een sneeuwscooter, vanaf de rug van een paard, op sneeuwschoenen. Je zult steeds nieuwe details ontdekken in de witte wereld. Sporen, dieren, geuren, vergezichten.

We laten je proeven van het Zweedse platteland, het bos en het meer. Maaltijden met eland, rendier, gerookte baars, paddenstoelen en bessen.
Brood van de lokale bakker, bier van de brouwerij in het dorp, eieren van onze kippen.

’s Avonds schijnt de heldere maan en misschien is er noorderlicht te zien. Binnen brandt het haardvuur. Er zijn boeken, spelletjes en Zweedse films.

Je bent weg van het massatoerisme en in the middle of nowhere. Wil je wat adrenaline toevoegen aan je wintervakantie? Of creativiteit en handwerk? Of cultuurhistorie en museumbezoek? Of Zweeds antiek en design? We richten de week graag in naar jouw wensen. Neem contact met ons op voor een passend programma met offerte. In het onderstaande basisprogramma hebben we elke dag een activiteit opgenomen van ongeveer een halve dag.


Basis dagprogramma::

Dag 1. Reisdag, transfer van treinstation Bräcke/luchthaven Åre/Östersund naar Revsund.

Dag 2. Sneeuwschoenwandeling. Volg de sporen van wilde dieren tijdens een sneeuwschoenwandeling in het stille bos. Een gids helpt je te speuren naar vossen en elanden in winterwonderland. Diep in het bos maak je je eigen lunch klaar op een vuurtje in de sneeuw.

Dag 3. Sledetocht met husky’s. Een tocht met een hondenslee is onvergetelijk. De enthousiaste en hardwerkkende dieren, het landschap dat aan je voorbijglijdt, de manier waarop je helemaal weg raakt van de bewoonde wereld: indrukwekkend.

Dag 4. Alpacawandeling. Op onze ’gård’ houden we alpaca’s. Deze dieren komen oorspronkelijk uit de Andes en passen goed in het klimaat van Jämtland. Tijdens een wandeling leren we je omgaan en communiceren met deze gevoelige dieren.

Dag 5. Sneeuwscootersafari. Met de sneeuwscooter kom je op plaatsen waar je te voet of met auto nooit zult komen. Een combinatie van actie, spanning en natuurbeleving.

Dag 6. Vanaf de rug van een IJslands paard ziet de wereld er weer anders uit. De tocht kan aangepast worden aan beginnende ruiters en voor de gevorderden staan wat meer uitdagingen op het programma. In iedere geval moet de tölt (IJslandse draf) worden uitgeprobeerd.

Dag 7. Het is niet zo makkelijk als het eruit ziet. Een gids laat je zien hoe je vis vangt vanonder het dikke ijs. Daarna helpt hij je de vis te fileren en grillen in de buitenlucht.

Dag 8. Reisdag, transfer van Revsund naar treinstation Bräcke/luchthaven Åre/Östersund.

Inbegrepen:
Alle maaltijden, van diner op dag 1 tot ontbijt op dag 8.
Alle drankjes (excl. alcoholische dranken).
Sneeuwschoenwandeling, sledehondentocht, alpacawandeling, sneeuwscootertocht, paardrijden, ijsvissen.
Genoemde transfers

Niet inbegrepen:
Reis naar en van Zweden. Wij helpen je graag bij het plannen en boeken van de reis. Er zijn verschillende mogelijkheden met vliegtuig (vliegveld Åre/Östersund) en trein (station Bräcke). De kosten voor de reis zullen tussen de € 250 en € 400 uitkomen. Hoe vroeger je boekt, hoe beter.

Vertrek data:
8 dagen - all inclusive
17 - 24 februari 2018
24 februari - 4 maart 2018
Andere data op aanvraag

Prijs: € 790,- per persoon
Deze prijs geldt voor boeking van minimaal 2 personen.
Reis je alleen? Neem dan contact met ons op, dan kijken we wat de mogelijkheden zijn.
Informatie aanvragen

Deze reis boeken


Wolverine - Slachthuisstraat 37 - 5664 EP Geldrop - Kvk nummer: 52225534
facebook