Zweeds Lapland


Sami en de Zilverweg. 8 dagen voor € 1775,00
Rondom de plaats Arjeplog is de oudste nederzetting van de Zweedse Sami gevonden. In Zweeds Lapland zijn veel grondstoffen gedolven zoals goud maar ook veel zilver. Weg 95 van de kust bij Skelleftea naar de Noorse grens, heeft de bijnaam de zilverweg.
Zilver was voor de Sami erg belangrijk, en is ook lang gebruikt als betaalmiddel. De riem die de Sami om hun middel dragen is vaak voorzien van zilver, maar ook ander zilver producten zoals lepels werden veel gebruikt.......
>>>> meer informatie.
Juni special Zweeds Lapland. 4 dagen voor € 770,00
Veel mensen denken aan Zweeds Lapland, wat ze mogelijk tegenhoud is de reistijd.
In juni zijn er voor het eerst rechtstreeks vluchten naar Zweeds Lapland. Vanaf Amsterdam in 2.40 min sta je in de wildernis van Zweeds Lapland.
Dit is de mogelijkheid om er even tussenuit te gaan en dit geweldige gebied te bezoeken.
Laat je verrassen. Vraag om de mogelijkheden.
>>>> meer informatie.
Sami-avontuur en wildernissafari in Zweeds Lapland. 4 dagen voor € 1650,00
Laat je per boot naar Geunja Sami Ecolodge brengen en verblijf met een kleinschalig reisgezelschap van slechts 6 personen bij een Sami-familie thuis. Tijdens deze exclusieve reis kom je helemaal tot rust in de houtgestookte sauna of bij het kampvuur en proef je van traditionele gerechten met plaatselijke ingrediënten zoals rendiervlees, cantharellen en kruipbramen. Als je wilt, kun je de nacht doorbrengen in een tipi, waar rendiervellen en een slaapzak je warm houden.
Geunja ligt in Vindelfjällen, een van de grootste beschermde natuurgebieden van Europa. Het berglandschap vol meanderende rivieren biedt adembenemende uitzichten. Dit is de perfecte plek om te vissen, kanoën en prachtige dieren zoals de poolvos, elanden, otters en talloze vogelsoorten te zien. Vindelfjällen is zelfs het gebied met de meeste rendieren van Zweden!
>>>> meer informatie.
Fietsen in Zweeds Lapland. 8 dagen voor € 925,00
Umeå is een prachtige uitvalsbasis voor een fietstocht door het Noord-Zweedse landschap, waarop de noordelijke zomerzon een pastelkleurig licht werpt. De lange zomerdagen geven je alle tijd om de bossen en meren te verkennen tot de zon ’s avonds laat over de horizon scheert. In augustus maakt het frisse zomergroen langzaam maar zeker plaats voor een overvloed aan bessen, frambozen en paddenstoelen.
Tijdens deze 8-daagse fietstocht vanuit Umeå rij je over rustige asfaltwegen en goed onderhouden bospaden. Het landschap is licht heuvelachtig, met een hoogteverschil van zo’n 420 meter per dag. De woeste rivier de Vindel en het de getemde rivier de Ume wijzen je de weg.
>>>> meer informatie.
Vlotvaren op de Umeälven, Zweden. 9 dagen voor € 675,00
Het water van de Umeälven stroomt kalmpjes door het Zweedse landschap. Door op een houten vlot de rivier af te zakken, beleef je Zweden op een unieke manier.
Voordat je vertrekt, krijg je bij je het vlot en bijbehorende uitrusting volop informatie over het gebruik van het vlot, maar ook over wat je onderweg kunt zien en doen. Na je eerste dag vlotvaren overnacht je op een camping, waar je ook een traditionele Sami-maaltijd krijgt. Je slaapt in een tent of (tegen bijbetaling) een vakantiehuisje.
>>>> meer informatie.
Wolverine - Slachthuisstraat 37 - 5664 EP Geldrop - Kvk nummer: 52225534
facebook